Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O grădină zoologică din Texas își vaccinează animalele anti-COVID. Medicii veterinari spun că este o măsură necesară

Your browser doesn't support HTML5 video.

O grădină zoologică din statul american Texas îşi vaccinează animalele anti-COVID. Medicii veterinari spun că este o măsură necesară, având în vedere că în ultima perioadă a crescut semnificativ numărul de infectări mai ales în rândul primatelor.

Programul de imunizare se va face în mai multe etape. În primă fază vor fi vaccinate primatele şi gorilele, speciile cele mai expuse la virus.

Îngrijitorii spun că niciunul dintre animale nu a fost infectat cu virusul COVID, dar prin această acţiune vor să se asigure că acest lucru nu se va întampla nici de acum înainte.

Şi asta pentru că mai multe grădini din întreaga lume s-au confruntat cu astfel de cazuri.

„Câteva dintre primatele și gorilele din alte instituții au avut Covid. Din fericire, niciuna dintre ele nu a murit, dar s-au îmbolnăvit. Aşa că vrem să încercăm să prevenim această boală”, spune Rob Cok, medic veterinar.

Citește și
zoo
Momentul în care un aligator a atacat o angajată de la ZOO. Un vizitator a sărit în cușcă pentru a o ajuta

Serul a fost special creat pentru animale, aşa că medicul veterinar dă asigurări că o astfel de campanie de vaccinare nu presupune reducerea numărului de vaccinuri disponibile pentru oameni.

„Animalele se vor căţăra de bună voie pe pereţii unde se joacă iar noi le vom administra injecţia, vor primi vaccinul aşa cum îl primim şi noi oamenii în braţ. Va fi că o înţepătură mică, de ţânţar, dacă vreţi, în mână şi gata”, a mai adăugat medicul veterinar.

Vor fi administrate două doze, la distanţă de 3 săptămâni. Iar până acum grădina zoologică a pregătit serul pentru aproximativ 20 de animale. După grupul primatelor, în prima etapă vor primi vaccinul felinele şi mamiferele mari.

„Știm că, în cazul acestui virus, pare a fi o problemă în special pentru mamifere. Deci, ne vom concentra asupra mamiferelor pentru administrarea vaccinurilor”, a explicat medicul.

Cât despre stăpânii care au animale de companie, medicul spune că momentan nu este cazul să își facă griji.

„Nu acum. Lucrurile s-ar putea schimbă, ştiinţa continuă să evolueze în timp ce se fac tot mai multe cercetări. Dar, în prezent, ne gândim la animalele care sunt pe care de dispariţie”, a declarat Rob Cok.

În urmă cu două luni o alt grădină zoologică, din San Francisco a demarat un astfel de proces prin care au imunizat succes toate animalele pe care le găzduieşte.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult