Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O fetiță de 11 ani a fost ucisă la Anvers. Membri ai familiei, suspectați de legături cu bande de trafic de droguri

O fetiţă de 11 ani a fost ucisă la Anvers, în Belgia, într-un atac armat survenit probabil pe fondul unui conflict între bande de trafic de droguri, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al poliţiei.

Tirurile au vizat un garaj din cartierul Merksem, în cursul nopţii de luni spre marţi, două persoane fiind rănite. Puţin mai târziu a fost consemnat decesul fetei de 11 ani, scrie dpa, citată de Agerpres.

A fost lansată o anchetă pentru a confirma legătura acestui incident cu criminalitatea asociată cu narcoticele. Anvers a mai fost scena unor atacuri similare, menţionează agenţia de presă belgiană Belga.

În oraşul belgian au mai avut loc tiruri şi explozii cu scopul de intimidare, dar este primul incident în care există victime, rănite sau decedate, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Responsabili politici belgieni s-au declarat şocaţi. „Mafia drogurilor nu poate coborî mai jos de atât”, a transmis pe Twitter ministrul justiţiei, Vincent Van Quickenborne.

Citește și
poliția nu treceti
Crimă într-un bloc din București. O femeie a fost omorâtă în bătaie

„Vom face totul pentru a-i prinde pe aceşti criminali fără scrupule. Copiii nu au nimic de-a face cu niciun război al drogurilor”, a scris şi ministrul de interne Annelies Verlinden.

Atacul a fost semnalat în aceeaşi zi în care serviciile vamale belgiene au anunţat că aproape 110 tone de cocaină, un nou record, au fost confiscate de autorităţile ţării în 2022 în portul Anvers, principala poartă de intrare în Europa pentru acest drog expediat din America Latină.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult