Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O fetiță de 11 ani a fost ucisă de un crocodil în timp ce lua apă dintr-un râu. Avertismentul autorităților

O fetiţă de 11 ani a fost ucisă de un crocodil în zona satului Shikoro din Ndiyona, în regiunea namibiană Kavango de Est, în timp ce lua apă din râul Kavango.  

Incidentul a avut loc la 1 aprilie, a declarat Romeo Muyunda, purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului, Pădurilor şi Turismului din Namibia, citat într-un comunicat. „Acest incident este regretabil şi îngrijorător pentru minister, mai ales că o fetiţă şi-a pierdut viaţa în această manieră. Nu aceasta este intenţia noastră în ceea ce priveşte conservarea”, a a confirmat un oficial miercuri, transmite Xinhua, citată de Agerpres.

Muyunda a avertizat comunităţile care trăiesc de-a lungul râurilor din regiunile nordice şi nord-estice, dar şi publicul larg, să nu îşi asume astfel de riscuri.

„Înţelegem că aceste comunităţi îşi iau resurse din râuri pentru subzistenţă. Cu toate acestea, încurajăm oamenii să facă acest lucru în condiţii de siguranţă, luându-şi întotdeauna măsurile de precauţie necesare. Copiii nu ar trebui să aibă voie să colecteze apă singuri, ci să se afle sub supravegherea unei persoane adulte. Descurajăm cu fermitate desfăşurarea de activităţi precum spălatul în râu sau în apropierea acestuia”, a adăugat el.

Potrivit lui Muyunda, ministerul lucrează în prezent la măsuri preventive practice şi inovatoare, cum ar fi înfiinţarea de incinte pentru crocodili şi locuri pentru aprovizionarea cu apă, dar şi la maximizarea beneficiilor conservării pentru a se asigura că beneficiile depăşesc costurile.

Citește și
Bindi Irwin i-a adus un nou omagiu tatălui său. A recreat o fotografie emoționantă unde apărea Steve Irwin
Bindi Irwin i-a adus un nou omagiu tatălui său. A recreat o fotografie emoționantă unde apărea Steve Irwin

Muyunda a declarat că din 2019 ministerul a primit notificări privind 33 de decese cauzate în principal de crocodili, hipopotami şi elefanţi, 15 dintre acestea în 2022 şi două în 2023.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult