Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A rămas fără un diamant de 45 de milioane de € după un truc ca-n filme. Cine este victima

O fostă candidată la alegerile prezidenţiale din Guineea a depus plângere pentru furtul unui diamant estimat la 45 milioane de euro

Doi bărbaţi, care s-au dat drept ruşi, s-au întâlnit luni cu Marie-Madeleine Dioubaté într-un hotel parizian din arondismentul VIII pentru expertizarea diamantului. După evaluare, ei i-au dat un document care certifica faptul că piesa valorează 45 milioane de euro, potrivit unei surse de poliţie.

Dar, între timp, printr-o serie de scamatorii bine cunoscute escrocilor şi anchetatorilor, cei doi indivizi au subtilizat diamantul veritabil şi l-au înlocuit cu unul fals, a precizat o sursă apropiată dosarului, confirmând o informaţie difuzată de postul de radio Europe 1.

Când victima şi-a dat seama, ce doi fugiseră. Ea a depus plângere. ''Referitor la valoarea reală a diamantului, ea este pentru moment declarativă'', a subliniat sursa de poliţie.

Potrivit parchetului din Paris, a fost deschisă o anchetă preliminară, acuzarea fiind de furt în bandă organizată. Brigada de combatere a banditismului (BRB) este însărcinată cu efectuarea anchetei.

Marie-Madeleine Dioubaté, de la Partidul Ecologiştilor din Guineea, a fost singura femeie care a candidat la alegerile prezidenţiale din Guineea în 2015, câştigate de către preşedintele care îşi încheia mandatul în acea vreme Alpha Conde.

Cum au păcălit-o hoții pe victimă  

Hotii s-au dat drept experţi în pietre preţioase care venise la un hotel de lux din Paris pentru o expertiză, potrivit presei franceze. 

Cei doi indivizi şi femeia au vorbit la bar, iar cel care s-a prezentat ca expert a examinat piatra preţioasă înainte de a o restitui. Două zile mai târziu, proprietara şi-a dat seama că diamantul fusese înlocuit cu o imitaţie şi s-a prezentat la comisariat pentru a reclama furtul.

Munca de anchetă a investigatorilor cuprinde în primul rând verificarea celor povestite de victimă pentru a putea stabili traseul şi a încerca să fie identificaţi presupuşii escroci.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult