Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O familie cu 5 copii, responsabilă de atacul asupra celor 3 biserici creștine din orașul Surabaya

O familie a fost responsbilă de atacurile cu bombă asupra celor trei biserici din orașul indonezian Surabaya. În urma deflagrațiilor, 11 persoane au murit, iar alte 40 au fost rănite.

O mama și doi dintre copiii săi s-au detonat, într-un atac sinucigaș, în timp ce tatăl și ceilalți trei copii au plasat bombe lângă alte două lăcașuri de cult creștine, potrivit autorităților, citate de BBC News.

Atacul a fost revendicat, duminică, de gruparea teroristă Stat Islamic, fiind unul dintre cele mai sângeroase atentate din ultimii 13 ani.

Aceste atacuri au avut loc la câteva zile după ce un poliţist şi un deţinut au fost ucişi în cursul unor violente confruntări într-o închisoare de maximă securitate de la periferia capitalei Jakarta. Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat incidentul, dar poliţia indoneziană a respins implicarea acesteia.

Evenimentele de duminică intervin, de asemenea, la câteva zile după începutul Ramadanului în lumea musulmană.

Citește și
explozie siria
Explozie cu 9 morți și 26 de răniți, în Siria. Originea deflagrației este necunoscută

Intoleranţa religioasă a crescut în ultimii ani în Indonezia, ţară cu 260 de milioane de locuitori dintre care aproape 90% sunt de confesiune musulmană, dar care numără şi minorităţi ca budişti, hinduşi şi mai ales creştini.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult