Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O doctoriță din Austria a fost amendată după ce a tăiat piciorul greșit al unui pacient

Un chirurg din Austria a fost amendat cu 2.700 de euro pentru că a tăiat piciorul greșit al unui pacient, plus daune morale de 5.000 de euro văduvei acestuia. Doctorița poate face însă recurs.

 

Un tribunal austriac a amendat un chirurg pentru amputarea piciorului greșit al unui pacient în vârstă, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al tribunalului din orașul Linz, din nordul orașului, scrie The Citizen.

Instanța a acordat și 5.000 de euro daune plus dobânzi văduvei pacientului, care a decedat înainte ca dosarul să ajungă în instanță.

Doctorița în vârstă de 43 de ani a spus că acțiunile sale au fost cauzate de o eroare umană, iar judecătorul a găsit-o vinovată de neglijență gravă și a amendat-o cu 2.700 de euro.

 

Citește și
chirurg
Chirurg reținut pentru mită. Se ruga să nu fie prins: "Doamne, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori"
A observat greșeala abia după două zile

 

Chirurgul marcase piciorul greșit al pacientului în vârstă de 82 de ani pentru amputare înainte de operația care a avut loc în luna mai în orașul Freistadt, observând greșeala abia la două zile după efectuarea intervenției chirurgicale.

Doctorița a spus că a existat o defecțiune în lanțul de control din sala de operație. De atunci, s-a mutat într-o altă clinică și poate face recurs la hotărâre.

Conducerea instituției implicate a declarat într-un comunicat că „au fost analizate în detaliu cauzele și circumstanțele acestei erori medicale”, fiind discutate proceduri interne cu echipa medicală, care a trebuit să urmeze și o instruire.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult