Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O companie japoneză a creat un test ce depistează coronavirusul în doar două ore

Fujifilm Holdings Corp a anunţat că a dezvoltat un test de depistare rapidă a noului coronavirus ce provoacă maladia infecţioasă COVID-19, care reduce timpul de furnizare a rezultatelor la aproximativ două ore.

Testul a fost dezvoltat de o filială a grupului nipon, Fujifilm Wako Pure Chemical Corp, şi va fi lansat pe piaţă în data de 15 aprilie, au anunţat vineri reprezentanţii companiei japoneze, potrivit Agerpres.

Testul de depistare SARS-CoV-2 RT-1PCR va putea să detecteze noul coronavirus mai rapid decât o fac actualele teste bazate pe reacţia de polimerizare în lanţ (polymerase chain reaction - PCR), ale căror rezultate devin disponibile după şase ore, a precizat grupul nipon.

Toate informațiile despre situația coronavirusului la nivel global sunt disponibile aici.

Un medicament antigripal dezvoltat de Fujifilm, Avigan, este testat în prezent în China ca posibil tratament împotriva noului coronavirus.

Citește și
pacient prahova
Un tânăr de 25 de ani a murit după ce medicii nu i-au operat o hernie, de teamă că ar fi avut Covid-19

Şeful de cabinet al prim-ministrului Japoniei, Yoshihide Suga, a declarat vineri într-o conferinţă de presă că Guvernul nipon a primit comenzi pentru acel medicament de la 30 de ţări şi că analizează posibilitatea de a-l furniza în regim de gratuitate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult