Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O companie a început să producă combustibil pentru avioane creat din excremente umane. Explicația specialiștilor

În cursa pentru combustibili alternativi, durabili, unele companii devin creative.

Am auzit despre avioane alimentate cu ulei de gătit, dar cum rămâne cu combustibilul pentru avioane făcut în întregime din excrement uman? Firefly Green Fuels, o companie de aviație cu sediul în Gloucestershire, Marea Britanie, a creat exact asta – și, fără a fi surprinzător, perspectiva avioanelor propulsate de excremente atrage atenția, scrie CNN

Deși combustibilul durabil pentru aviație (SAF) nu este nou, ideea utilizării apelor uzate este o noutate. Deci, ar putea fi într-adevăr viitorul călătoriilor cu avionul?

Aviația comercială produce aproximativ 2,5% din emisiile globale de carbon, contribuind la schimbările climatice.

Eforturile de reducere a impactului sectorului sunt în desfășurare, odată cu dezvoltarea de avioane electrice și pe bază de hidrogen. Dar tehnologia este încă departe de a alimenta zborurile de pasageri pe distanțe lungi.

În schimb, industria caută să folosească SAF – Asociația Internațională a Transporturilor Aeriene (IATA) estimează că ar putea contribui cu până la 65% la reducerea emisiilor necesară pentru ca aviația să ajungă la zero net în 2050.

SAF arde ca combustibilul obișnuit pentru avioane și produce aceeași cantitate de emisii în timp ce un avion zboară, dar are o amprentă de carbon mai mică pe parcursul întregului său ciclu de producție, deoarece este fabricat de obicei din plante care au absorbit dioxid de carbon (CO2) din atmosferă atunci când erau în viață. Sau, în cazul apelor uzate, este făcută din plante și alte alimente care au fost consumate de oameni și trecute prin sistemul digestiv. Acel CO2 absorbit este eliberat înapoi în atmosferă atunci când SAF arde, în timp ce arderea combustibilului pentru avioane produs din combustibili fosili emite carbon care a fost blocat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult