O cină de Crăciun cu foie gras, scoici și homar s-a transformat într-un coșmar pentru 700 de angajați ai unei companii
Autoritățile sanitare au demarat o investigație pentru a stabili ce a cauzat un focar de gastroenterită în masă în rândul celor 700 de angajați care au raportat stări de rău.
Sărbătoarea festivă a fost organizată și asigurată de propriul restaurant al companiei la locația sa din Montoir-de-Bretagne din regiunea Loire-Atlantique din vestul Franței.
Delicatesele din meniu au inclus foie gras, scoici, homar și tournedos, urmate de deserturi din înghețată și mousse de alune și ciocolată la doar 15 euro de persoane cap.
Angajații afectați au prezentat „semne clinice de vărsături și/sau diaree” după cina sezonieră din 14 decembrie. Majoritatea s-au îmbolnăvit în decurs de 24 până la 48 de ore după masă.
Oficialii din domeniul sănătății au declarat că nu au identificat încă cauza otrăvirii în masă și că cercetează dacă aceasta a fost cauzată de o bacterie din alimente sau de un virus gastroenteritic extrem de contagios.
„Investigațiile continuă”, a spus un purtător de cuvânt, adăugând că rezultatele ar trebui să fie disponibile săptămâna viitoare. Un chestionar a fost trimis tuturor celor prezenți la masă.
Un angajat numit doar ca Nolwenn a declarat pentru ziarul Ouest-France: „Am avut colici și dureri de cap ca niciodată înainte. A fost mai rău decât la naștere.”
Jean-Claude Iribarren, secretarul comitetului de întreprindere Airbus Atlantic, a declarat pentru ziar că mâncarea a fost pregătită de cantina companiei. „Așa cum facem în fiecare an, am organizat o cină de Crăciun pentru 2.600 de persoane cu o mulțime de furnizori locali”, a spus el.
„Oamenii s-au grăbit puțin cu cauzele. Suntem obligați să păstrăm mostre din fiecare produs servit în restaurant. Acestea vor fi analizate de către ARS [autoritățile sanitare]. Ancheta va mai dura câteva zile.”
Sursa: The Guardian
Etichete: angajati , intoxicatie , craciun , cina , companie
Dată publicare: 23-12-2023 15:34