Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O bombă a explodat într-o mașină, lângă un tribunal din Irlanda de Nord. FOTO/VIDEO

O posibilă maşină capcană a explodat sâmbătă seară la Londonderry, în Irlanda de Nord, a anunţat poliţia, responsabili politici de prim plan condamnând imediat un "act de terorism", relatează AFP.

Poliţia a publicat pe Twitter o fotografie a locului exploziei, în faţa unui tribunal, în al doilea oraş ca mărime din provincia britanică.

"Poliţia este mobilizată la locul incidentului în centrul oraşului Derry/Londonderry", au scris pe Twitter forţele de ordine. "Facem apel la răbdare şi cooperare din partea populaţiei şi comercianţilor în momentul în care începem ancheta noastră", potrivit mesajului.

Fosta şefă a provinciei, Arlene Foster, lideră a DUP, partidul ultraconservator nord-irlandez, a denunţat "un act de terorism în zadar" pe care l-a "condamnat în termenii cei mai fermi", în timp ce ministrul de externe al Republicii Irlanda, Simon Coveney, a "condamnat un atac terorist cu maşină capcană".

În perioada Tulburărilor (the Troubles), conflictul dintre republicanii naţionalişti şi loialiştii unionişti a însângerat provincia britanică vreme de trei decenii, dar în 1998 Acordul din Vinerea Mare a pus capăt vărsărilor de sânge, în special eliminând posturile militare de control la frontieră.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult