Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O barcă plină cu migranți s-a răsturnat în largul coastei californiene. Cel puțin opt au murit, iar alții sunt dispăruți

Cel puţin opt persoane au murit şi altele sunt căutate, după ce două ambarcaţiuni, posibil folosite pentru trafic de persoane, s-au răsturnat în largul coastei californiene.

O persoană care a sunat la 911 a spus serviciilor de urgenţă că a fost pe o barcă cu opt persoane, care a ajuns la ţărm, dar o altă ambarcaţiune, care transporta între opt şi zece persoane, s-a răsturnat.

Presa locală a relatat că se bănuieşte că ambarcaţiunile transportau migranţi, scrie BBC, citată de News.ro.

 

Departamentul de pompieri şi salvatori din San Diego a început căutările în largul Black's Beach. Serviciile de urgenţă de la mai multe agenţii au găsit apoi două ambarcaţiuni răsturnate, în timp ce cadavrele erau împrăştiate pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi.

Operaţiunile de căutare erau încă în curs de desfăşurare duminică dimineaţa, dar erau îngreunate de ceaţa densă.

Citește și
Giorgia Meloni
Naufragiu soldat cu aproape 70 de morţi în Italia. Giorgia Meloni neagă orice responsabilitate a guvernului

Incidentul are loc în timp ce San Diego găzduieşte o reuniune a liderilor din SUA, Marea Britanie şi Australia. Premierul britanic Rishi Sunak, care se confruntă la rândul său cu problema traficului de persoane, a anunţat recent măsuri - controversate - pentru a împiedica migranţii ilegali să mai vină în Marea Britanie cu ambarcaţiuni mici care traversează Canalul Mânecii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult