Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O asistentă medicală este cea mai mare criminală în serie de copii din istoria modernă a Marii Britanii

Your browser doesn't support HTML5 video.

O asistentă medicală de neonatologie a fost găsită vinovată de uciderea a șapte bebeluși și încercarea de a ucide încă șase, făcând-o cel mai mare criminal în serie de copii din istoria modernă a Marii Britanii, scrie The Guardian.

Lucy Letby, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnată pentru uciderea „persistentă, calculată și cu sânge rece” a copiilor prematuri în unitatea în care lucra la spitalul Contesa de Chester din nord-vestul Angliei.

Victimele ei au inclus doi frați, uciși unul de celălalt la 24 de ore, un nou-născut cântărind mai puțin de 1 kg căruia i s-a injectat aer și o fetiță născută prematur la 10 săptămâni, care a fost ucisă din a patra încercare.

Părinții îndoliați au plâns în galeria publică, în timp ce verdictele au fost pronunțate în mai multe zile dramatice la tribunalul din Manchester, după unul dintre cele mai lungi procese de crimă din ultima vreme.

Asistenta, care avea 20 de ani când a comis crimele, este de așteptat să devină a treia femeie în viață în Marea Britanie care primește o condamnare pe viață – adică nu va fi eliberată niciodată din închisoare – când va fi condamnată luni.

Letby a ucis nou-născuți prin injectarea de aer în corpurile lor minuscule, în unele cazuri zdrobindu-le diafragmele sau, într-un caz, împingând un tub în gâtul unui sugar.

DCI Nicola Evans, de la poliția din Cheshire, a descris-o drept un ucigaș „calculat și insensibil” care a acționat „sub acoperirea încrederii” pentru a ucide bebelușii de câteva zile în grija ei.

Ea a spus: „Lucy Letby opera la vedere. A abuzat de încrederea oamenilor din jurul ei. Nu doar părinții care i-au încredințat bebelușii, ci și asistentele cu care lucra și oamenii pe care îi considera prieteni”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult