Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O ambarcațiune cu 24 de cadavre la bord a ajuns în Canare

O ambarcaţiune găsită în derivă marţi, în apropierea coastelor uneia din Insulele Canare, cu cadavrele a 24 de migranţi la bord, a ajuns miercuri pe Insula Tenerife.

Barca a fost remorcată până în portul Los Cristianos de o navă de salvare spaniolă, informează AFP, citată de Agerpres.

"Pompierii scot cadavrele, care vor fi transportate într-o capelă", a indicat Domingo Martin de la Crucea Roşie spaniolă.

Inițial, serviciile de salvare maritimă raportaseră un bilanţ cu 17 morţi. Numărătoarea efectuată odată cu sosirea bărcii în port a ridicat numărul celor decedați la 24, printre care doi minori.

Luni dimineață, un avion al forţelor aeriene spaniole a observat ambarcaţiunea, la aproximativ 500 de kilometri sud-est de Insula El Hierro.

Citește și
canare
VIDEO. Stare de urgență în insulele Canare, din cauza furtunilor violente

Apoi, un elicopter militar a ridicat trei persoane încă în viaţă la bord (doi bărbaţi şi o femeie). Acestea au fost transportate la un spital din Tenerife.

"Erau atât de slabi încât a fost nevoie de mai multe persoane pentru a-i ajuta să stea în picioare", a declarat Juan Carlos Serrano, membru al echipajului elicopterului.

În ultimii ani, sosirile migranţilor în insulele Canare s-au înmulţit. Anul trecut, 23.023 de migranţi au ajuns în arhipelagul spaniol, de opt ori mai mult decât în 2019, potrivit Ministerului de Interne.

În 2020, cel puţin 1.851 de persoane au murit în timp ce  încercau să ajungă în Insulele Canare, potrivit ONG-ului Caminando Fronteras, care monitorizează aceste migraţii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult