Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O adolescentă de 16 ani din comunitatea dalit, India, a murit după ce a fost violată și arsă de vie de doi indivizi

O adolescentă indiancă în vârstă de 16 ani care a fost violată şi arsă de vie de către doi agresori, a murit la spital din cauza rănilor, a anunţat, marţi, poliţia indiană.

Tânăra, membră a comunităţii dalit, stratul cel mai de jos al unei caste denumită „de neatins”, a murit, luni, într-un spital din Lucknow, în Uttar Pradesh (nord), după ce a fost agresată în septembrie.

Cei doi bărbaţi acuzaţi de faptul că au violat-o şi ars-o au fost arestaţi „la două ore după semnalarea incidentului”, iar poliţia a asigurat familia de o urmărire adecvată, a declarat pentru AFP şeful poliţiei locale, Dinesh Kumar Prabhu, relatează News.ro.

Poliţişti au fost desfăşuraţi în jurul casei familiei tinerei, „pentru a preveni orice incident indezirabil”, a anunţat el.

Poliţia este acuzată frecvent de faptul că nu ia în serios cazurile membrilor comunităţii dalit.

Citește și
I-le Rhodos
O turistă din Marea Britanie a fost violată de un grup de patru bărbați într-o stațiune celebră din Grecia
Cazuri similare au avut loc în trecut

În plus, în cazuri precedente similare, familiile din castele inferioare au fost ameninţate sau atacate cu scopul de a fi împiedicate să depună mărturie.

Femeile dalit sunt victime ale unor infracţiuni penale cu caracter sexual într-o ţară în care criminalitatea împotriva femeilor este foarte mare.

Moartea acestei tinere are loc la mai puţin de o săptămână după descoperirea cadavrelor a două surori dalit, în vârstă de 15 şi 17 ani, spânzurate de un copac, în apropiere de satul în care locuiesc.

Ele ar fi fost violate şi strangulate de către şase bărbaţi, care au fost arestaţi.

Cele două cazuri au avut loc în statul Uttar Pradesh, un stat sărac cu aproape 230 de milioane de locuitori, în care crime de acest fel fac frecvent titluri de presă.

La sfârşitul lui 2020, autorităţile statului au provocat indignarea Indiei după ce au dispus incinerarea în mijlocul străzii, fără vreo autopsie, a unei tinere în vârstă de 19 ani violată de către patru bărbaţi din caste superioare, potrivit familiei victimei.

Aproape 32.000 de violuri au fost înregistrate în 2021 în India, potrivit Guvernului. Acest bilanţ este considerat cu mult inferior faţă de bilanţul real, iar numeroase violuri nu sunt semnalate.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult