Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O activistă dezbrăcată la bustul gol a încercat să fure figurina cu Isus din scena Nașterii Domnului din Vatican

Câteva activiste FEMEN dezbrăcate la bustul gol au încercat luni, chiar în ziua de Crăciun, să fure păpușa care îl reprezenta pe copilul Isus din scena nașterii Domnului, în piața Sfântul Petru din Vatican.

Protestatarele au fost oprite de paznicii Vaticanului, în timp ce persoanele care se aflau acolo întâmplător priveau șocate această scenă, potrivit Russia Today.

Una dintre femei, care era îmbrăcată doar cu o pereche de pantaloni, a alergat spre centrul scenei Nașterii lui Isus, după care a pus mâna pe figurina cu Isus, încercând să fugă cu aceasta. Însă unul dintre jandarmii elevețieni care păzesc acest loc a intervenit rapid și a acoperit-o pe femeie cu pelerina sa.

Protestul a avut loc chiar înainte ca Papa Francis să țină discursul tradițional de Crăciun.

Citește și
protestatara ucraina
Activistele FEMEN din Ucraina au protestat la bustul gol, nemultumite ca nu pot calatori in UE fara vize

Într-un mesaj postat pe Facebook, activistele de la FEMEN spun că s-au alăturat campaniei #meetoo și au protestat față de ”instituția religioasă patriarhală și secolele în care femeile au fost agresate și abuzate”.

De asemenea, ele spun că se consideră acum o versiune modernă a Fecioarei Maria.

”Nu trebuie să renunțăm. Trebuie să continuăm să denunțăm toate formele de violență comise oriunde în lume împotriva femeilor, de la industria filmului până la Vatican” - se arată în mesajul celor de la FEMEN.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult