Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Numărul pompierilor români implicaţi în stingerea incendiilor de pădure din Grecia, suplimentat

Numărul pompierilor români implicaţi în stingerea incendiilor de pădure din Grecia va fi suplimentat cu 40, conform unei hotărâri aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Este vorba despre 40 de specialişti din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi al unităţilor subordonate. 30 se vor deplasa pe cale aeriană, iar zece pe cale terestră, împreună cu trei autospeciale de stins incendii de pădure, o cisternă de 10.000 litri şi un autoturism 4x4 (Duster), scrie Agerpres.

Decizia vine în urma solicitării autorităţilor din Republica Elenă, transmisă marţi prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, se arată în preambulul hotărârii.

„La nevoie, modulul va fi suplimentat cu o tabără mobilă pentru cazare. Transportul pe cale aeriană a celor 30 de specialişti (...) se realizează cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale. Fondurile necesare executării misiunii de asistenţă internaţională se alocă din bugetul Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă cu excepţia cheltuielilor de cazare şi masă care vor fi asigurate de autorităţile elene”, reiese din textul hotărârii.

Pe 14 iulie, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţa că un contingent format din 40 de pompieri a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit autorităţile elene prin activităţi de monitorizare a zonelor cu risc de incendiu din estul Atenei.

Citește și
incendiu grecia
Pompierii români din Grecia intervin pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi pădure, la nord-vest de Atena

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult