Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nu trebuie să fii milionar pentru a te pensiona înainte de 50 de ani. Exemplul foarte simplu al unui contabil

Sonia Smith are cunoștințe extinse despre cum să-și facă banii să lucreze pentru ea.

În 2019, a început să lucreze pentru o companie de cosmetice cu marketing multi-nivel pentru a câștiga venituri în afara locului de muncă corporativ.

Smith a spus că avea două obiective financiare principale pe care și le-a propus să le atingă înainte de pensionare, scrie Business Insider.

În primul rând, își dorea un venit lunar sigur din activitatea ei în compania de machiaj, pe care nu a numit-o și a cerut să rămână anonimă din motive legale.

"Am vrut să ating un statut financiar în care să aduc 10.000 de dolari cu afacerea mea, care nu era pe un program de la 9 la 5", a declarat Smith pentru Business Insider.

Deși încă lucrează la acest obiectiv, a ajuns în cele din urmă la punctul în care câștigă la fel de mult din activitatea sa secundară ca și jobul ei principal după impozite.

Este o mamă căsătorită cu trei copii adulți. Ea și soțul ei locuiesc în San Antonio, SUA, într-o casă pe care o dețin din 2014.

"Am vrut să mă asigur că am capacitatea de a-mi plăti facturile dacă s-ar întâmpla ceva cu ceilalți oameni din casa mea", a spus Smith.

Așa că și-a făcut din planul 401(k) o prioritate, asigurându-se că pune bani în el în fiecare săptămână.

Un plan 401(k) este o caracteristică a unui plan calificat de împărțire a profitului care permite angajaților din SUA să contribuie cu o parte din salariul lor la conturi individuale.

Echivaletul pentru Europa sunt fondurile private de pensii sau fondurile de investiții. 

Poate suna destul de simplu, dar o treime dintre adulții americani într-un sondaj NerdWallet realizat în iulie au declarat că intenționează să se pensioneze doar cu ajutorul Securității Sociale, chiar dacă experții financiari spun că este o idee bună să suplimenteze plățile.

Smith nu este milionară și își atribuie experiența din finanțe și activitatea sa secundară pentru că a reușit să iasă la pensie mai devreme.

Nu era chiar pregătită să se pensioneze când a făcut-o, dar a decis să facă un pas înapoi pentru a avea grijă de părinții ei în vârstă.

”Sfatul meu pentru oricine sub 30 de ani care dorește să se pensioneze înainte de 60 de ani este să obțină un consilier financiar", a spus Smith.

Cheia, a adăugat ea, este să "asculți ce spun despre cum să-ți investești banii, pentru că nu este doar despre un 401(k)". Ea le-a recomandat tinerilor să înceapă să se uite la oportunitățile de investiții din momentul în care sunt angajați undeva.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult