Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nu se mai știe nimic de Aleksei Navalnîi de o săptămână. ”Nu știm unde este sau ce se întâmplă cu el”

Locația și starea principalului critic al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, nu sunt cunoscute de aproape o săptămână, după ce acesta ar fi suferit un incident grav de sănătate, a anunțat luni echipa sa.

„A fost deja a șasea zi de când nu știm unde este Aleksei sau ce se întâmplă cu el”, a scris luni purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Yarmysh, pe X (fostul Twitter), potrivit The Moscow Times.

Echipa sa a spus că Navalnîi nu a mai fost contactat prin legătură video la ședințele de judecată care au loc în închisoarea unde este deținut, oficialii penitenciarului invocând drept motiv „probleme de conexiune”.

„Am aflat că săptămâna trecută a avut un incident grav de sănătate. Viața lui Navalnîi este în mare risc. Este complet izolat în acest moment”, a declarat vineri Maria Pevchik, aliatul său și președintele consiliului de administrație al Fundației Anticorupție a lui Navalnîi, adăugând că „avocaților săi li se refuză intrarea în penitenciar și li se cere să aștepte”.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a fost închis în 2021, după ce s-a întors la Moscova din Germania, unde se recuperase după un atac de otrăvire aproape fatal cu Noviciok, un agent neurotoxic proiectat de sovietici.

Citește și
Navalnîi slăbește un kilogram pe zi la închisoare, are dublă hernie de disc și nu-și mai simte picioarele și brațele
Navalnîi îi îndeamnă pe ruşi să voteze împotriva Kremlinului: "Alegeţi un candidat care nu este membru al Rusiei Unite"
Rușii l-au condamnat pe Navalnîi la 19 ani de închisoare pentru ”activități extremiste”

În august, un tribunal rus i-a dat o pedeapsă de 19 ani de închisoare, acuzându-l că a creat o organizație care submina securitatea publică prin desfășurarea „activităților extremiste”.

Echipa sa a transmis că sănătatea lui s-a deteriorat semnificativ în închisoare. Navalnîi a fost, de asemenea, trimis într-o celulă de izolare de cel puțin 21 de ori.

În octombrie, trei dintre avocații lui Navalnîi au fost arestați, ceea ce a determinat echipa sa să avertizeze că autoritățile ruse își propun să își întărească controlul asupra comunicațiilor sale dincolo de limitele închisorii.

"Nimeni nu are voie să mă vadă. Sunt complet izolat de informații", a spus Navalnîi în timpul unei ședințe de judecată în octombrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult