Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nu mai au voie să cânte „La mulți Ani” în clasă de teama COVID. Restricțiile la care sunt supuși copiii

Copiii nu mai au voie să cânte „La Mulți ani” în clasă și nici să mai aducă torturi de ziua lor de naștere, în Marea Britanie.

Părinții se plâng că micuții sunt vineți de frig când vin acasă, pentru că geamurile sunt ținut permanent deschise de tema de a nu se răspândi coronavirusul.

Chestiunea cântecului „La Mulți Ani” în timpul pandemiei de coronavirus a fost amplu discutată în Regatul Unit, după ce premierul Boris Johnson a făcut o legătură între fredonarea cântecelului și spălatul pe mâni. Mai exact, copiii au fost învățați să cânte de două ori „La mulți Ani” cât timp se spală pe mâni, în ideea de a respecta timpul minim de 20 de secunde pentru ca săpunul să acționeze și să îndepărteze particulele virale.

A apărut însă acum o altă conotație, după ce în școlile din Marea Britanie, copiilor li s-a interzis să cânte „La mulți Ani” când este ziua de naștere a unuia dintre ei, fiind îndemnați mai degrabă să șoptească cântecelul când se spală pe mâni, potrivit recomandărilor premierului, arată publicația The Sun.

La fel, nu mai au voie nici să vină cu torturi și prăjituri la ziua lor de naștere.

Citește și
Un băiețel din SUA a devenit membru Mensa la 5 ani
Geniu la 5 ani. Un băiețel din SUA a devenit membru Mensa

În anumite școli, li se permite însă copiilor să fredoneze încet melodia și să bată din palme, arată sursa citată.

O altă problemă majoră în școlile britanice, care a suscitat dezbateri publice, este că elevii sunt obligați să stea tremurând în sălile de clasă reci, deoarece recomandările autorităților insistă asupra menținerii ferestrelor deschise pentru a reduce transmisia virusului.

Părinții s-au plâns că copiii lor vin acasă plângând, vineți de frig și clănțănind din dinți, după ce au stat toată ziua în clasele reci. Mai mult, dacă au transpirat, nu au voie să se schimbe, potrivit regulilor anti răspândirea COVID, cât timp sunt în școală. În acest condiții, sunt profesori care îi încurajează să ia mai multe haine pe dedesubt pentru a se încălzi în clasă, în timp ce alte cadre didactice le interzic asta.

Oamenii de știință au descoperit că cântatul poate antrena particule de aerosoli și picături în aerul din jur, ceea ce înseamnă că persoanele infectate riscă să răspândească virusul atunci când deschid gura.

Cântatul a fost interzis în pub-uri și biserici, dar nu și în școli.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult