Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nu este ”viol” în cazul bărbatului care a întreținut relații sexuale cu o fată de 10 ani

Curtea Supremă din Finlanda a respins apelul procurorilor prin care cereau o pedeapsă mai dură pentru un refugiat de 23 de ani care a întreținut relații sexuale cu o minoră de 10 ani.

Bărbatul identificat de presa din Finlanda drept Juusuf Muhamed Abbudin, fără a i se preciza țara de origine, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru abuz sexual agravat, relatează helsinkitimes.fi Procurorii au cerut o pedeapsă mai dură, sub acuzația de viol agravat, însă Curtea Supremă a stabilit că nu este vorba de viol în acest caz.

Incidentul s-a petrecut în toamna lui 2016 lângă orașul Tampere. Acuzatul în vărstă de 23 de ani a întreținut relații sexuale cu o minoră de 10 ani după ce au schimbat mesaje cu conținut sexual.

Un tribunal dn Prikanmaa și o Curte de Apel din Turku l-au condamnat pe bărbat în 2017 la 3 ani de închisoare pentru abuz sexual agravat, stabilind că minora nu a fost forțată la actul sexual și nici constrânsă prin frică. Refugiatul a fost obligat și la plata a 3000 de euro către victimă.

Săptămâna trecută, Curtea Supremă din Finlanda a respins apelul procurorilor care cereau o pedeapsă mai aspra pentru viol agravat, motivând că nu este vorba de viol.

Cazul a generat dezbateri aprinse în Finlanda, ministul Justiției cerând legi mai dure pentru infracțiunile sexuale asupra minorilor. CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult