Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noul dispozitiv de deminare testat în Ucraina. Ministrul ucrainean al apărării: ”Sunt până la cinci mine pe metru pătrat”

Unul dintre obstacolele majore cu care s-a confruntat Ucraina în contraofensivă este înaintarea grea a trupelor din cauza minelor amplasate de ruși, scrie Sky News.

Acest lucru încetinește masiv orice progres pe care Ucraina îl poate face - deoarece trebuie să aștepte ca fiecare câțiva metri să fie verificați și curățați de mine.

Luni, în Zaporojie, este testat un nou dispozitiv, care speră să ușureze sarcina asupra echipelor de deminare, care lucrează extrem de mult în prima linie pentru a se asigura că forțele ucrainene pot avansa.

Într-un interviu apărut în ediţia de duminică a ziarului britanic The Guardian, ministrul ucrainean al apărării a vorbit despre câmpuri de mine de sute de kilometri lăţime şi milioane de dispozitive explozive de-a lungul liniei frontului.

Conform lui Reznikov, sunt până la cinci mine pe metru pătrat în unele părţi ale liniei frontului.

Potrivit The Guardian, Reznikov este convins că aceste câmpuri minate pot fi traversate. Totuşi, ministrul apărării a subliniat că este crucial ca aliaţii să extindă şi să accelereze activităţile de antrenare a geniştilor ucraineni oferite deja de unele state.

Sâmbătă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a subliniat deja importanţa asistenţei internaţionale pentru activităţile de deminare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult