Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nou bilanț al alunecărilor de teren din China. Sunt 29 morți și 22 dispăruți

29 de persone au murit și alte 22 sunt date dispărute, în urma alunecărilor de teren dintr-un sat din sud-vestul Chinei, potrivit celui mai recent bilanț al autorităților.

Potrivit Xinhua, alte 40 de persoane au fost recuperate de la locul dezastrului care a lovit la 23 iulie un sat aferent localităţii Liupanshui, la 2.300 kilometri distanţă de Beijing, în provincia muntoasă Guizhou, informează Agerpres.

Joi, serviciile de intervenţie au recuperat cinci cadavre (trei copii şi două femei) în comitatul Shuicheng, din provincia Guizhou, potrivit televiziunii de stat CCTV.

Unsprezece persoane au fost găsite în viaţă după ce o porţiune a unui deal s-a prăbuşit marţi seara peste 23 de case pe care le-a acoperit cu noroi.

Televiziunea publică CCTV a difuzat imagini ale echipelor de salvare încercând să scoată la suprafaţă persoanele îngropate sub un uriaş morman de noroi.

Citește și
Un oraș din Mexic ”s-a scufundat” , în urma ploilor torențiale
Un oraș din Mexic ”s-a scufundat” , în urma ploilor torențiale. VIDEO

O şcoală a fost transformată în centru medical de urgenţă, iar „numeroase echipe de salvatori şi de experţi" încearcă să găsească persoanele date dispărute, informează Xinhua.

Alunecările de teren au loc frecvent în zonele rurale muntoase ale Chinei, mai ales în urma ploilor abundente.

În august 2017, cel puţin 30 de persoane au murit în două alunecări de teren survenite în această provincie săracă Guizhou.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult