Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nord Stream: A fost descoperită o a patra scurgere la conductă

Garda de Coastă suedeză a găsit o a patra scurgere pe conducta Nord Stream. Două dintre scurgeri au fost descoperite în zona suedeză, iar două în regiunea daneză.  

„Două din patru se află în zona economică exclusivă a Suediei”, a declarat purtătorul de cuvânt al pazei de coastă, Jenny Larsson, pentru ziarul suedez Svenska Dagbladet, conform SkyNews

Celelalte două scurgeri se află în zona economică exclusivă daneză.

O sursă britanică din domeniul apărării a declarat pentru SkyNews că în atacurile premeditate care au țintit Nord Stream au fost folosite dispozitive explozive subacvatice care au fost detonate de la distanță.

Conform sursei citate, minele ar fi putut fi aruncate peste marginea unei bărci sau plasate lângă conductele Nord Stream cu o dronă subacvatică cu ani în urmă.

Citește și
nord stream
Rusia acuză SUA că a provocat scurgerile de la Nord Stream. Ce spunea Joe Biden înainte să înceapă războiul din Ucraina

Centrul național de seismologie al Suediei a declarat că stațiile au înregistrat „explozii submarine puternice” în zona în care s-au produs scurgerile.

Anchetă pentru „sabotaj agravat”

Serviciul de informaţii suedez a anunţat, miercuri, că va prelua conducerea unei anchete pentru „sabotaj agravat" după exploziile de luni, suspectate că au provocat scurgeri de gaz din gazoductele Nord Stream în Marea Baltică.

Washingtonul şi Moscova au negat fiecare miercuri că ar fi responsabile de presupusul sabotaj care a provocat trei scurgeri masive din Nord Stream 1 şi 2, două gazoducte submarine care leagă Rusia şi Germania.

Acestea nu erau operaţionale la momentul faptelor, dar erau totuşi umplute cu mari cantităţi de gaz, care sunt eliberate de luni în sudul Mării Baltice.

Avarii fără precedent

Trei linii offshore ale gazoductului Nord Stream, care leagă Rusia de Germania, au suferit avarii fără precedent.

Cele trei scurgeri inițiale au avut loc în apele internaţionale, dar două în zona economică exclusivă daneză şi una în zona suedeză.

Două dintre scurgerile de gaze au fost descoperite în apropierea conductei Nord Stream 1, în nord-estul insulei Bornholm din Danemarca, iar o a treia scurgere a fost raportată în apropierea conductei Nord Stream 2, în largul coastei de sud-est a insulei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult