Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi sancțiuni americane împotriva Iranului. Ce a ales Trump să facă

Statele Unite au anunţat joi sancţiuni împotriva Organizaţiei Iraniene pentru Energia Atomică (OIEA) şi a şefului acesteia, Ali Akhbar Salehi, informează dpa şi AFP.

În acelaşi timp, preşedintele american Donald Trump a prelungit derogările pentru proiectele nucleare civile iraniene, transmite Agerpres.

Brian Hook, cel mai înalt oficial pentru relaţia cu Iranul din Departamentul de Stat american, a declarat că OIEA a jucat un rol important în depăşirea de către Iran a limitelor privind stocurile de uraniu şi concentraţia materialului fisionabil, iar Salehi a inaugurat personal noi instalaţii de centrifuge pentru îmbogăţirea uraniului. De aceea, cetăţenilor şi companiilor americane nu li se permit niciun fel de legături cu acesta şi cu agenţia pe care o conduce, iar toate activele din SUA care au conexiuni cu OIEA sau cu Salehi sunt blocate.

În privinţa proiectelor nucleare civile din Iran, firmele din Rusia şi Europa pot continua colaborarea cu Teheranul încă 60 de zile. Hook a apreciat că programele care nu au legături cu înarmarea, cum ar fi centrala atomică de la Bushehr, limitează alte activităţi ale Iranului în domeniul nuclear. Derogări similare au fost acordate de mai multe ori de Washington anul trecut.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

Citește și
racheta iran
Oficial iranian: Teheranul are capacitatea de a îmbogăţi uraniul la orice concentraţie

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult