Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi proteste violente în Chile. Sportivii români sunt în continuare în Capitală

Your browser doesn't support HTML5 video.

După o zi de relativă acalmie, situaţia s-a înfierbântat din nou miercuri aseară, în centrul capitalei Santiago de Chile.

Câteva sute de protestări au incendiat baricade şi au atacat cu pietre poliţia. E semn că promisiunile președintelui privind reformele economice n-au reușit să calmeze revoltele, soldate până acum cu 18 morţi.

Poliția a ripostat cu tunuri de apă, gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene. Într-un hotel situat la mică distanţă de piaţa Italia, epicentrul manifestaţiilor, sunt cazaţi 23 de sportivi români, cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani, din Lotul Național al Juniorilor de Karate. Orice deplasare este asigurată de Ambasada României în Chile pentru că tinerii să fie în deplină siguranţă.

Totul a început de la scumpirea biletelor la metrou, însă revendicările s-au extins rapid. Protestatarii cer îmbunătățiri în educație, sănătate și salarizare într-una dintre ţările latino-americane cu cele mai mari decalaje sociale.

Milioane de studenți nu participă la cursuri, mai multe stații de metrou au fost închise, iar multe benzinării și magazine au fost devastate.

Citește și
Proteste violente în Chile - 5
Proteste violente în Chile: mai multe persoane au murit arse de vii

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult