Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O cameră de supraveghere a poliţiei a surprins momentul teribilului accident din Italia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ancheta este în plină desfăşurare la Bologna, unde poliţiştii încearcă să afle cauza accidentului de luni, urmat de o explozie înfiorătoare.

Potrivit celui mai nou bilanţ, cel puţin o persoană a murit şi alte 70 au fost rănite, după ce un vehicul care transporta gaz lichefiat a lovit o platformă încărcată cu maşini.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că, deocamdată, nu există indicii că printre victime s-ar afla şi români.

Între timp, au apărut noi filmări din timpul coliziunii devastatoare.

O cameră de supraveghere a poliţiei a surprins momentul teribilului accident. În imagini se vede cum autocisternă intră în platforma care transporta maşini şi care era oprită într-un şir de vehicule, pe o autostradă suspendată din nordul oraşului Bologna.

Impactul a generat o explozie extrem de violentă, cu flăcări înalte de câţiva metri şi o coloană imensă de fum. Iar cerul s-a făcut negru ca în toiul nopții.

Citește și
Filmul tragediei din Italia
Filmul tragediei din Italia. Ultimele secunde dinaintea uriaşei explozii

Momentul terifiant al exploziei a fost filmat şi de cineva de la bordul unei alte maşini.

Deflagraţia s-a produs în cartierul Borgo Panigale, aflat aproape de aeroportul din Bologna.

Forţa deflagraţiei a fost alimentată de materialul inflamabil de la bordul cisternei. Iar efectele se văd cel mai bine în distrugerile pe care le-a provocat pe o porţiune a podului, care s-a surpat. Maşinile aflate în parcarea de dedesubt au fost şi ele cuprinse de flăcări şi s-au făcut scrum.

Potrivit unor informaţii preliminare, 14 dintre cei răniţi au suferit traumatisme grave. Unii au fost loviţi de bucăţi de sticlă provenite de la ferestrele clădirilor din zonă, spulberate în explozie. Alţii au suferit arsuri grave.

"Monitorizăm atent situaţia şi încercăm să asigurăm cât mai rapid reluarea traficului pe o rută extrem de importantă", a precizat Danilo Toninelli, ministrul italian al Transporturilor.

Pompierii au împânzit locul dezastrului, iar circulaţia maşinilor a fost oprită. Totodată, localnicii au fost avertizaţi să nu se apropie de zona accidentului care arată ca după război.

Printre victime, se numără şi 11 carabinieri şi doi poliţişti.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult