Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi detalii despre masacrul din Belgorod. Care ar fi motivul pentru care cei doi recruți și-au ucis colegii

Un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că cei doi voluntari ruși care au deschis focul asupra colegilor lor de la o bază militară din Belgorod au comis atacul după o ceartă pe tema religiei, potrivit Reuters.

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă şi alte 15 au fost rănite într-un schimb de focuri pe un poligon militar rusesc din regiunea Belgorod, la frontiera cu Ucraina, a anunțat Ministerul rus al Apărării. Cei doi atacatori au fost uciși.

Oleksii Arestovici, un consilier al lui Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu că atacatorii provin din Tadjikistan și au deschis focul asupra colegilor după o ceartă pe teme religioase.

Tadjikistanul este un stat predominant musulman, în timp ce aproximativ jumătate dintre ruși urmează diverse ramuri ale creștinismului. Ministerul rus a transmis că atacatorii provin dintr-o națiune din CIS (Comunitatea Statelor Independente), din care fac parte nouă republici ex-sovietice, inclusiv Tadjikistan.

Reuters precizează că nu a putut confirma imediat comentariile lui Arestovici.

Site-ul de știri rus independent Sota Vision a relatat că atacul a avut loc în micul oraș Soloti, aproape de granița cu Ucraina și la aproximativ 105 km sud-est de Belgorod.

"În cursul desfăşurării unui antrenament de tir cu persoane care s-au oferit voluntari pentru a participa la operaţiunea militară specială (în Ucraina), teroriştii au deschis focul cu arme automate asupra membrilor unităţii. În schimbul de focuri, 11 persoane au fost rănite mortal. Alte 15 au suferit răni de diferite grade de severitate şi au fost transportate în unităţi medicale unde primesc îngrijirile necesare", a transmis Ministerul rus al Apărării, precizâd că atacatorii au fost uciși.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult