Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi detalii despre intervenția avioanelor britanice din România în sprijinul Israelului. Precizările lui Rishi Sunak

Your browser doesn't support HTML5 video.

O parte dintre avioanele Typhoon pe care Marea Britanie le avea în România - la Mihail Kogalniceanu - au fost trimise în Orientul Mijlociu pentru apărarea Israelului.

Într-o declarație pe care a facut-o recent în Camera Comunelor de la Londra, premierul Rishi Sunak a vorbit despre mutările de aeronave de luptă făcute de Forțele Aeriene Regale și a spus că Marea Britanie a distrus mai multe drone iraniene. Acum șase zile, britanicii au trimis în România șase avioane pentru a participa la misiuni NATO de poliție aeriană.

La Mihail Kogălniceanu, pentru piloții Forțelor Aeriene Regale britanice din Escadrila IX - trimiși în România acum șase zile de la baza Lossiemouth din Scoția - alarma a sunat vineri, înainte ca Iranul să lanseze primul său atac direct asupra teritoriului israelian.

Patru dintre cele șase avioane Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice au decolat spre Orientul Mijlociu cu câteva ore înainte să înceapă atacul drone.

Avioanele Eurofighter Typhoon care au decolat din România au așteptat ordinul de intrare în luptă la Unitatea de sprijin pentru Operațiuni a Forțelor Aeriene Regale britanice din Akrotir - Cipru. Confirmarea detașării de avioane de luptă de către Marea Britanie în apropierea Israelului a venit de la premierul Rishi Sunak.

Citește și
iranieni
Adversarii lumii democratice devin tot mai interconectați. Cum a atacat Iranul în Israel după exemplul Rusiei în Ucraina

Rishi Sunak, premierul Marii Britanii: "Forțele Aeriene Regale au mutat avioane suplimentare în regiune, ca parte a operațiunilor noastre existente pentru a cotracara Daesh în Irak și Siria".

General (R) Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al României la Comandamentul NATO: "Nu știm ce misiune au avut, câte drone au doborât. Nu este ușor să dobori o dronă cu o rachetă aer-aer".

Forțele de Apărare Israeliene au publicat imagini din timpul operațiunilor de interceptare.

Zborul celor patru avioane britanice care au decolat de la baza de la Mihail Kogălniceanu a fost unul în afara misiunii NATO pentru care au fost trimise în România.

Acum șase zile, Marea Britanie a detașat la noi în țară peste 200 de militari și șase aeronave Typhoon pentru a lua parte la 4 luni de misiuni de poliție aeriană.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult