Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi detalii despre asasinul fostului premier Shinzo Abe. Suspectul viza de fapt liderul unui grup religios

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autoritățile din Japonia au dat detalii despre asasinul fostului premier al Japoniei, Shinzo Abe. Bărbatul a recunoscut crima, afirmând că l-a împușcat cu o armă construită chiar de el, din lemn și metal.  

De asemenea suspectul a afirmat poliţiei că l-a vizat iniţial pe liderul unui grup religios căruia mama lui îi făcuse donaţii mari, până la punctul de a întâmpina probleme financiare, anunţă, sâmbătă, agenţia de presă japoneză Kyodo.

Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, a împărtăşit deja poliţiei resentimentele sale faţă de această organizaţie. El a crezut că Shinzo Abe avea legătură cu aceasta, scrie AFP.

Motivul pentru care suspectul şi-ar fi schimbat ţinta este însă încă neclar.  

Potrivit Reuters, care citează media locală, numele ucigașului ar fi Tetsuya Yamagami.

Citește și
Shinzo Abe
Cum a murit Shinzo Abe. Ce spune medicul care l-a operat pe fostul premier al Japoniei

Poliția a aunțat că acesta este un rezident din Nara, care a lucrat la Forțele de Autoapărare Maritimă din Japonia timp de trei ani.

Acum, însă, acesta pare să fie șomer.

De asemenea, anchetatorii încearcă să afle acum dacă asasinul a acționat singur sau are și complici.

Nu în ultimul rând, autoritățile au găsit „mai multe” arme construite manual în locuința lui Tetsuya Yamagami din orașul Nara.

CITIȚI ȘI: Cum a murit Shinzo Abe. Ce spune medicul care l-a operat pe fostul premier al Japoniei

Suspectul a susținut că purta ”ranchiună” față de o anumită ”organizație” și se presupune că Abe face parte din ea, însă fără legătură cu politica, a precizat poliția, adăugând că nu este clar dacă această organizație - al cărei nume nu a fost dat publicității - există cu adevărat.

Shinzo Abe, prim-ministru al Japoniei în 2006-2007 şi apoi din 2012 până în 2020, ţinea un discurs la sfârşitul dimineţii în apropierea unei gări din oraşul Nara, la o adunare de campanie în vederea alegerilor senatoriale de duminică, când a fost împuşcat mortal, fiind lovit de două gloanţe în gât.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult