Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi atacuri lansate de forțele israeliene în Fâșia Gaza. Numărul morților și al răniților este mare

Cel puţin 33 de persoane au fost ucise şi 85 au fost rănite, vineri, în urma unor lovituri israeliene asupra unor locuinţe din tabăra de refugiaţi Jabalia, în nordul Fâşiei Gaza, au anunţat serviciile de urgenţă palestiniene, citate de AFP.

Conform agenţiei de presă palestiniene Wafa, aproximativ douăzeci de femei şi copii se numără printre victimele acestor lovituri, efectuate la o zi după ce armata israeliană a anunţat eliminarea liderului Hamas Yahya Sinwar.

Alte lovituri israeliene au ucis, vineri, cel puţin 39 de persoane în Fâşia Gaza, dintre care 20 în Jabalia, a declarat Ministerul Sănătăţii din Gaza.

Locuitorii din Jabalia au declarat că tancurile israeliene au ajuns în centrul taberei de refugiaţi şi că armata israeliană distruge zeci de case în fiecare zi, alternând bombardamentele aeriene şi terestre cu amplasarea de bombe activate de la distanţă.

Tsahal a declarat că forţele sale, care operează în Jabalia de două săptămâni, au ucis joi zeci de combatanţi şi au dezmembrat infrastructura militară.

Citește și
atac iran israel
Israelul susţine că a eliminat trei lideri importanţi ai Hamas în urmă cu trei luni, într-o lovitură în Fâşia Gaza

Israelul a anunţat joi că l-a eliminat pe liderul Hamas, Yahya Sinwar, considerat a fi „creierul” atentatelor din 7 octombrie 2023.

Potrivit armatei israeliene, operaţiunile din Jabalia vizează să împiedice combatanţii mişcării palestiniene să se regrupeze pentru a comite noi atacuri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult