Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nicolas Sarkozy, fostul președinte francez, a fost reținut de poliție

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nicolas Sarkozy, fostul președinte francez,  a fost reținut de poliție în cadrul unei anchete referitoare la finanțarea campaniei sale electorale, relatează Reuters.

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost reţinut marți dimineaţă într-un dosar referitor la finanţarea ilegală a campaniei sale electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2007.

În noiembrie 2016, pe când Sarkozy cocheta cu revenirea în politică, un om de afaceri franco-libanez a dezvăluit că în 2007 i-a adus lui Sarkozy 5 valize cu bani de la liderul libian Muammar El Gaddafi.

Până în prezent, fostul preşedinte a respins toate acuzaţiile de finanţare ilicită a campaniei sale electorale. Sarkozy a ajuns în arestul poliţiei judiciare din Nanterre, nu departe de Paris, pentru audieri. În Franţa, mandatul de reţinere este de cel mult 48 de ore şi între timp, el ar putea fi prezentat judecătorilor pentru arestarea preventivă.

Un om de afaceri franco-libanez a dezvăluit în urmă cu un an că în 2007 i-a adus lui Sarkozy 5 valize cu bani de la Muammar El Gaddafi. Într-un reportaj-ancheta realizat de site-ul francez Mediapart, franco-libanezul Ziad Takieddine susţine că i-a dat banii direct lui Sarkozy şi directorului său de campanie.

Citește și
sarkozy gaddafi
Nicolas Sarkozy, acuzat ca ar fi primit valize cu bani de la Muammar El Gaddafi. Reactia acestuia: "Nu va este rusine?"

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult