Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nicio persoană cu Covid nu a ajuns la spital în acest val, în orașul din Ucraina care a ales să se vaccineze în masă

În orașul Morșîn din vestul Ucrainei, nu există prea mult scepticism privind vaccinul împotriva Covid 19.

Aproximativ 74% dintre locuitorii adulți ai orașului sunt complet vaccinați, acesta fiind peste pragul despre care mulți oameni de știință spun că este necesar pentru a atinge imunizarea în masă, conform Kiev Post. 

Este o situația deosebită, față de restul țării, unde la nivel național puțin peste un sfert din populație este vaccinată, iar peste 50% dintre populație nu vrea să se vaccineze.

În aprilie, Morșîn, o stațiune din regiunea Lviv, aflată la aproximativ 622 de kilometri sud-vest de Kiev, a fost selectată pentru un experiment și mare parte dintre rezidenții adulți au fost vaccinați. La momentul respectiv, în restul țării erau vaccinați doar persoanele din grupurile cu prioritate.

Iar experimentul a fost un succes. Deși virusul nu a fost complet eliminat din Morșîn, orașul nu a înregistrat niciun deces sau vreo spitalizare din cauza Covid 19 în timpul ultimului val, care a început în această toamnă.

În acest timp, în restul țării situația este foarte gravă, pe 26 octombrie înregistrându-se un record de decese: 734 într-o singură zi.

Doar 22 dintre cei 3.439 de locuitori ai orașului au Covid, iar opt dintre ei sunt vaccinați.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult