Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Neuropsiholog: Dacă vedeți fantome și extratereștri înseamnă că aveți „leziuni cerebrale”

Un expert în creierul uman și în modul în care funcționează mintea umană a susținut că oamenii care văd fantome și extratereștri au „leziuni ale creierului”, scrie DailyStar.

Neuropsihologul Saul Martinez-Horta, care lucrează la Departamentul de Neurologie de la Spitalul Sant Pau din Barcelona, Spania, dezvăluie în cartea Cerebros Rotos (sau creiere sparte), comportamentele ciudate pe care le pot provoca bolile neurologice, spunând: „ Nu am întâlnit niciun fenomen paranormal care să nu poată fi explicat printr-un creier deteriorat”.

Într-un interviu acordat ziarului El Pais, el a explicat că orice activitate poate oferi un indiciu al proceselor cerebrale care au mers prost sau poate ajuta la descoperirea unor boli neurologice ascunse.

El a spus: „Un fenomen care provine dintr-un creier deteriorat dă naștere la o serie de senzații pe care oamenii le descriu drept paranormale”.

Întrebat ce crede despre „Fenomenul Pareidolia” - în care oamenii văd fețe care se uită la ei, Martinez-Horta a spus: „Pareidolia vede forme familiare, în special fețe, în obiecte unde nu există”, adăugând că creierul uman are o regiune care a evoluat pentru a procesa fețele.

Din cauza modului în care sunt configurați anumiți stimuli vizuali, percepția unui chip este declanșată fără ca persoana să o poată controla.

El a spus: „Acest proces este unic: poți induce (fețele) dând (cuiva) informații și după aceea nu te poți întoarce; adică dacă îți spun că este o față pe podea și ți-o arăt, nu te vei putea opri din a vedea fața”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult