Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Netanyahu: „Am găsit arme rusești de ultimă generație în tunelurile Hezbollah”

Benjamin Netanyahu spune că armata israeliană a găsit „arme rusești de ultimă generație” în tunelurile Hezbollah din sudul Libanului.

Forțele de Apărare Israelului au lansat o invazie terestră a sudului Libanului în urmă cu aproape trei săptămâni, în ceea ce au descris drept raiduri „limitate, localizate și țintite” împotriva Hezbollah.

Conform unei rezoluții din 2006 a Consiliului de Securitate al ONU, numai armatei libaneze i sa permis să aibă arme la sud de râul cheie Litani al țării.

„Cu toate acestea, în această zonă, Hezbollah a săpat sute de tuneluri unde tocmai am găsit o cantitate de arme rusești de ultimă generație”, a spus el.

Prim-ministrul israelian a mai spus că nu este scopul Israelului de a provoca un „nou război civil în Liban” și că, dacă ar începe unul, ar fi o „tragedie”.

„Singurul nostru scop este să permitem cetățenilor noștri care trăiesc de-a lungul frontierei cu Liban să meargă acasă și să se simtă în siguranță”, a spus el.

Israelul are aproximativ 60.000 de locuitori care au evacuat nordul țării din cauza bombardamentelor transfrontaliere cu Hezbollah, care au început după declanșarea războiului cu Hamas la 7 octombrie 2023.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult