Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Netanyahu vrea vărsare de sânge în Rafah: „Cei care ne spun să nu intrăm, practic ne spun să nu câştigăm împotriva Hamas”

Premierul Benjamin Netanyahu critică apelurile adresate Israelului de a evita desfăşurarea unei ofensive militare în interiorul Rafah, relatează The Times of Israel.

"Vom pune mâna pe batalioanele teroriste Hamas rămase în Rafah, care este ultimul bastion", a declarat Netanyahu pentru ABC.

"Cei care spun că în niciun caz nu ar trebui să intrăm în Rafah spun, practic, să pierdem războiul. Ţineţi Hamas acolo", adaugă el.

Oraşul din sudul Fâşiei Gaza a devenit casa a aproape un milion de palestinieni strămutaţi, împinşi spre sud de războiul de luni de zile dintre Israel şi gruparea teroristă Hamas, care a început la 7 octombrie, notează News.ro.

Israelul, acuzat de „încălcare continuă a dreptului internaţional"

Mai mult, Arabia Saudită a avertizat sâmbătă că o operaţiune militară israeliană în oraşul Rafah, ultimul refugiu pentru sute de mii de civili palestinieni, va provoca o "catastrofă umanitară", solicitând intervenţia Consiliului de Securitate al ONU.

Citește și
armata israel, soldati israel
Israelul, aproape de „o catastrofă şi un masacru” în Fâșia Gaza. Orașul pe care Hamas nu îl vrea bombardat

Potrivit unui comunicat, Ministerul de Externe al regatului saudit a avertizat cu privire la "repercusiunile extrem de periculoase" ale unei astfel de ofensive şi a subliniat, de asemenea, "respingerea sa categorică şi condamnarea fermă" a "deplasării forţate" a "sute de mii de civili constrânşi să fugă din cauza agresiunii brutale israeliene" din Fâşia Gaza, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Ministerul a denunţat "aceasta încălcare continuă a dreptului internaţional" şi a subliniat necesitatea "convocării de urgenţă a Consiliului de Securitate pentru a preveni ca Israelul să provoace o catastrofă umanitară iminentă pentru care responsabilitatea revine tuturor celor care susţin agresiunea", se arată în comunicat.

Lider al monarhiilor arabe din Golf şi având un rol important în Orientul Mijlociu, Arabia Saudită nu recunoaşte Israelul, dar a iniţiat discuţii înainte de război cu Statele Unite, principalul ei aliat, cu privire la o posibilă normalizare a relaţiilor cu Israelul.

De la începutul conflictului la 7 octombrie, Arabia Saudită a condiţionat reluarea discuţiilor de o încetare a focului în Gaza şi un acord pe o cale "irevocabilă" spre crearea unui stat palestinian.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult