Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Netanyahu spune că luptele intense împotriva Hamas se încheie. „Nu sunt dispus să pun capăt războiului”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că faza de lupte intense împotriva Hamas în Fâşia Gaza se apropie de sfârşit, dar a avertizat că războiul se va încheia abia atunci când grupul islamist nu va mai controla enclava palestiniană.

Odată ce luptele intense se vor încheia în Gaza, a spus Netanyahu duminică, Israelul va putea desfăşura mai multe forţe de-a lungul graniţei de nord cu Libanul, unde luptele cu mişcarea Hezbollah, susţinută de Iran, s-au intensificat, relatează Reuters.

"După ce se va încheia faza intensivă, vom avea posibilitatea de a muta o parte din forţe spre nord. Şi vom face acest lucru. În primul rând în scopuri defensive. Şi, în al doilea rând, pentru a-i aduce acasă pe rezidenţii noştri (evacuaţi)", a declarat Netanyahu într-un interviu acordat postului israelian Channel 14. "Dacă vom putea, vom face acest lucru pe cale diplomatică. Dacă nu, o vom face în alt mod. Dar îi vom aduce (pe rezidenţi) acasă", a promis el.

Multe oraşe israeliene din apropierea graniţei cu Libanul au fost evacuate în timpul luptelor.

Întrebat când se va încheia faza de lupte intense împotriva Hamas, Netanyahu a răspuns: "Foarte curând". Dar armata va continua să opereze în Gaza, a adăugat el. "Nu sunt dispus să pun capăt războiului şi să las Hamas aşa cum este", a subliniat premierul israelian.

Citește și
Protest în Israel
Protest în Israel. Mii de oameni au manifestat împotriva guvernului lui Benjamin Netanyahu la Ierusalim

Netanyahu şi-a reiterat, de asemenea, respingerea ideii ca Autoritatea Palestiniană, cu sediul în Cisiordania, să conducă Gaza în locul Hamas.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult