Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Netanyahu, la o zi după ce a acuzat Iranul că dezvoltă arme nucleare: „Nu ne dorim un război”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, marți, că Israelul nu își dorește un război cu Iranul. Afirmațiile sale vin la o zi după ce a acuzat autoritățile de la Teheran că dezvoltă „în secret” arme nucleare.

Întrebat dacă Israelul este pregătit pentru un război cu Iranul, ca urmare a acestor informații date publicității luni, Netanyahu a răspuns: „Nimeni nu urmărește o astfel de evoluție. Iranul este cel care încearcă să schimbe regulile din regiune”, a declarat el pentru CNN.

Ca urmare a acuzațiilor de luni, autoritățile iraniene au reacționat calificând drept „propagandă” informațiile oferite de Netanyahu. 

Premierul israelian l-a fi informat pe preşedintele Donald Trump în legătură dovezi privind un program secret de arme nucleare dezvoltat de Iran, în cadrul unei reuniuni care a avut loc la Washington, în 5 martie.

„Am încredere în judecata sa. Va face ceea ce este corect”, a mai spus premierul israelian pentru Fox News, conform Reuters.

Citește și
Netanyahu despre Iran
Benjamin Netanyahu anunță că are dovezi că Iranul dezvoltă ”în secret” arme nucleare

Trump a fost de acord ca Israelul să publice informaţiile înainte de data de 12 mai, data până la care trebuie să decidă dacă Statele Unite se retrag din acordul nuclear internaţional încheiat în 2015 cu Iranul.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult