Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Netanyahu i-a arătat lui Blinken "fotografii oribile cu bebeluşi ucişi şi arşi de monştrii Hamas" | VIDEO

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a arătat joi secretarului de stat american Anthony Blinken, aflat în vizită în Israel, "fotografii oribile cu bebeluşi ucişi şi arşi de monştrii Hamas", când a avut loc atacul sângeros al mişcării palestiniene.

"Lumea vede noi dovezi ale (...) lipsei de umanitate a Hamas (...) îndreptate împotriva bebeluşilor, copiilor mici, adulţilor, vârstnicilor, persoanelor cu dizabilităţi", a adăugat el.

O controversă a început în ultimele zile în jurul existenţei de dovezi vizibile ale abuzurilor comise de Hamas asupra copiilor din kibbutz-urile atacate, după ce un militar a declarat la un canal de televiziune că în aceste locuri au fost "bebeluşi decapitaţi".

Preşedintele american Joe Biden a vorbit, de asemenea, despre "copii ucişi" şi "familii întregi masacrate".

Citește și
china steag
Război între Israel şi Hamas: Beijingul se declară „profund preocupat” într-o convorbire cu un responsabil israelian
„Cât există America, nu veți fi singuri”

Joi seara a fost oficiată o ceremonie de doliu în toate kibutz-urile din Israel, drapelul a fost coborât în bernă şi a fost intonat imnul naţional, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Cât există America, nu veți fi singuri”, i-a asigurat pe israelieni șeful diplomației americane. Dar trimisul președintelui Biden a cerut și reținere în acțiunile militare din Gaza, pentru a nu fi uciși civilii.

„Israel are dreptul, ba chiar obligația de a se apăra și de a se asigura că aceasta nu se va mai întâmpla”, a adăugat Blinken.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult