Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Netanyahu a efectuat o vizită secretă în Arabia Saudită. Cu cine s-a întâlnit

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a efectuat duminică o vizită în secret în Arabia Saudită, unde s-a întâlnit cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman şi secretarul american de Stat Mike Pompeo, dezvăluie luni presa israeliană, citată de AFP.

Presa israeliană scrie că Netanyahu a fost însoţit de directorul serviciilor israeline de informaţii (Mossad) Yossi Coheh, la Neom, un oraş situat în nord-vestul Arabiei Saudite, în apropiere de Israel, conform News.ro.

Contactate de Reuters, serviciile premierului israelian şi Ambasada Statelor Unite în Israel nu au comentat imediat.

Cotidianul Haaretz scrie, pe baza unor date informatice, că un avion privat a efectuat un zbor scurt de la Tel Aviv la Neom, un oraş situat pe malul Mării Roşii, unde se aflau prințul moștenitor al Arabiei Saudite şi Pompeo.

Şeful în exerciţiu al diplomaţiei americane încearcă să convingă Arabia Saudită să urmeze exemplul Emiratelor Arabe Unite (EAU) şi Bahrainului, care şi-au normalizat relaţiile diplomatice cu Israelul, o apropiere provocată în parte de Iran, „inamicul comun”.

Citește și
Benjamin Netanyahu
Israelul discută în secret cu numeroşi lideri arabi. Motivul, dezvăluit de Netanyahu

Riadul este la fel de ostil Teheranului, însă Arabia Saudită refuză să se apropie de Israel, subliniind că vrea ca mai întâi să fie recunoscut statul la care aspiră palestinienii, Palestina.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult