Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Negocierile pentru ostaticii din Gaza continuă, spune Qatar - dar ar putea fi puse în pericol în orice moment

Negocierile pentru a asigura eliberarea mai multor ostatici din Gaza continuă, spun mediatorii din Qatar, dar ar putea fi puse în pericol de o ofensivă terestră israeliană, scrie Sky News.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar a declarat ulterior că o escaladare în Gaza, inclusiv orice incursiune terestră, ar complica negocierile și implicit soarta ostaticilor.

„Pentru a-i aduce acasă în siguranță depinde de condițiile potrivite”, a spus șeicul Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, pentru Sky News.

Ministrul de externe din Qatar, care este și prim-ministru al statului, a oferit actualizarea alături de omologul său turc.

Ministrul turc de externe Hakan Fidan a declarat reporterilor că războiul din Gaza este de o natură diferită de conflictele anterioare de acolo.

„Această criză este uriașă și există multe amenințări și diferențe față de crizele din trecut din Gaza”.

Ambii diplomați au criticat Israelul pentru ceea ce ei au numit „pedeapsa colectivă” împotriva civililor din Gaza și au subliniat că trebuie să existe o soluție politică pentru conflict și o încetare a focului.

Israelul insistă că bombardamentul său aerian vizează Hamas, în ciuda pierderii a mii de vieți civile și spune că ia măsuri pentru a se apăra după masacrarea a 1400 de israelieni, mulți dintre ei civili, pe 7 octombrie.

Prim-ministrul Qatarului a invocat ceea ce a descris drept „standardele duble” ale comunității internaționale în a nu condamna nici uciderea copiilor în Gaza, nici Israelul întrerupând alimentarea cu apă și electricitate.

„Există o furie din ce în ce mai mare în rândul tuturor celor din această regiune care pun la îndoială reacția comunității internaționale pentru acele crime care se petrec împotriva poporului palestinian”, a spus el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult