Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Negocierile de pace ruso-ucrainene, în continuare într-un punct mort, după o convorbire între Macron, Scholz şi Putin

Încercările de mediere între Moscova şi Kiev în războiul rus din Ucraina se află în continuare într-un punct mort, după o convorbire telefonică între preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele rus Vladimir Putin.

Macon şi Scholz i-au cerut de asemenea lui Putin să-i elibereze pe cei 2.500 de combatanţi ucraineni care s-au baricadat în oţelăria Azovstal, la Mariupol (sud-est), care s-au predat forţelor ruse şi au fost luaţi prizonieri, scrie News.ro.

Liderul de la Kremlin le-a dat asigurări că Rusia rămâne ”deschisă unei reluări a dialogului” cu Ucraina în vederea unei soluţionări a conflictului armat, în pofida faptului că negocieri de pace ruso-ucranene se află într-un pucnt mort din martie.

Occidentul continuă să-şi revizuiască politicile apărării împotriva ameninţării ruse.

Alianţa Nord-Atlantică nu mai este obligară să-şi respecte angajamentele pe care şi le-a asumat faţă de Moscova - de a nu desfăşura forţe în Europa de Est, a declarat duminică adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană.

Citește și
rusia, sanctiuni, ue
Şefii de stat şi de guverne ai Uniunii Europene se pregătesc să impună noi sancţiuni Rusiei

Ruşii s-au angajat în Actul Fondator al Relaţiilor NATO cu Rusia, semnat în urmă cu un sfert de secol, ”să nu-şi agreseze vecinii. Tocmai asta au făcut, Şi să se consulte cu regularitate cu NATO, ceea ce nu fac”, a denunţat românul.

Actul fondator ”pur şi simplu nu funcţionează din cauza Rusiei”, acuză Geoană, iar NATO ”nu mai are nico restricţie”, de-acum, să-şi asume o ”poziţie robustă pe flancul de est”, subliniază el.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult