Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Navalnîi a anunțat că pe corpul său a fost găsit agentul neurotoxic Noviciok

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a afirmat luni că în organismul său şi pe corpul lui a fost identificat agentul toxic Noviciok, el cerând autorităţilor ruse să-i restituie hainele pe care le purta în ziua otrăvirii sale, transmit AFP şi Reuters.

''Înainte de a mi se autoriza mutarea în Germania, ei mi-au confiscat toate hainele şi m-au trimis complet dezbrăcat. Ţinând cont că pe corpul meu a fost găsit agentul Noviciok şi că este foarte probabilă o metodă de infectare prin contact, hainele mele sunt o probă materială foarte importantă. Solicit ca hainele mele să fie împachetate cu grijă într-un sac de plastic şi să îmi fie înapoiate'', a scris pe blogul său Navalnîi, în prezent aflat în convalescenţă într-un spital din Berlin.

Aleksei Navalnîi, cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie ce vizau elita politică rusă, s-a simţit rău pe 20 august în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din oraşul Tomsk spre Moscova şi a fost internat de urgenţă la Omsk, un alt oraş din Siberia, înainte de a fi evacuat spre Berlin, după lungi dispute între susţinătorii săi şi medicii ruşi.

În Germania s-a ajuns la concluzia că în cazul lui Aleksei Navalnîi a fost vorba despre o otrăvire cu Noviciok, o substanţă neurotoxică dezvoltată de fosta Uniune Sovietică în scopuri militare.

Moscova a respins această posibilitate, în pofida concluziilor în acest sens ale unor laboratoare din Germania, Franţa şi Suedia.

Citește și
Aleksei Navalnîi
Planul lui Navalnîi, după ce va fi externat din spital. Ce are de gând să facă opozantul rus

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult