Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Naufragiul de la Budapesta. Descoperirea făcută de scafandri în Dunăre

Scafandrii au mai găsit două corpuri după naufragiul unei ambarcaţiuni produs săptămâna trecută pe Dunăre, la Budapesta, a anunţat luni poliţia ungară, alte 19 fiind în continuare date dispărute, transmite AFP.

Ambarcaţiunea de 26 metri lungime botezată Sirena, care avea la bord 33 de sud-coreeni şi 2 membri ai echipajului ungar, s-a scufundat miercuri în 7 secunde după o ciocnire cu nava de croazieră de 135 metri Viking Sigyn. Au supravieţuit doar 7 persoane.

Luni "scafandrii profesionişti ungari au descoperit un corp şi au indicat locul scafandrilor sud-coreeni, care l-au scos la suprafaţă" potrivit unui comunicat difuzat de agenţia de presă MTI.

Conform informaţiilor din mass-media sud-coreeană, este vorba de o femeie al cărei cadavru a fost localizat în afara epavei, care zace la 9 metri adâncime.

Poliţia a anunţat de asemenea luni că un alt cadavru, aparţinând unui adult de naţionalitate sud-coreeană conform mass-mediei ungare, a fost găsit la 100 km în aval de locul producerii accidentului, în apropierea oraşului Harta.

Citește și
pelerin papa francisc
Singurul pelerin care a rezistat să parcurgă drumul Budapesta - Șumuleu Ciuc pe jos

Scafandrii profesionişti s-au scufundat din nou în cursul zile de luni la Budapesta într-o încercare de "recunoaştere" a epavei şi aceasta în condiţii "extrem de periculoase", au explicat autorităţile.

"Viteza curentului a scăzut, dar este în continuare extrem de dificili să te mişti" a declarat şeful operaţiunilor Janos Hajdu, care a precizat că operaţiunea de recunoaştere a fost realizată în comun de scafandrii ungari şi sud-coreeni.

O primă încercare întreprinsă săptămâna trecută a riscat să îi fie fatală unui scafandru, Dunărea având un debit de două ori superior celui obişnuit ca urmare a ploilor puternice şi a topirii zăpezilor din masivele alpine.

"Sarcina noastră prioritară este scoaterea corpurilor din apă cât mai curând posibil. Facem tot ce putem în acest scop, cu o singură excepţie: să intrăm în epava propriu-zisă. Este strict interzis pentru că este foarte periculos", a explica Hajdu, evidenţiind faptul că vizibilitatea sub apă este "zero".

Autorităţile de la Budapesta au în vedere recuperarea epavei în prealabil, dar desfăşurarea macaralei plutitoare presupune o scădere importantă a nivelului apei, ceea ce ar putea să mai dureze câteva zile.

Seulul ar prefera ca toate corpurile să fie recuperate înaintea finalizării acestei operaţiuni, pentru a limita riscurile ca o parte să se piardă în cursul desfăşurării operaţiunii. Coreea de Sud a trimis la Budapesta 27 de specialişti pentru a sprijin echipa ungară.

Printre cele 19 persoane date dispărute se află şi o fetiţă de 6 ani.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult