Modifica setarile cookie
Toate categoriile

NASA a lansat imagini cu satelitul natural a lui Jupiter care „ar putea adăposti viață extraterestră”

Primele imagini realizate de o navă spațială a NASA cu satelitul natural înghețat a lui Jupiter i-au uimit pe oamenii de știință, scrie DailyStar.

Nava spațială Juno care aparține NASA a realizat patru fotografii cu Europa (satelitul natural a planetei Jupiter) în timp ce efectua un zbor pe lângă aceasta.

Oamenii de știință au privit cea mai bună și mai clară imagine cu Europa din ultimii 20 de ani.

Se crede că luna înghețată are un ocean care curge sub crusta sa înghețată, ceea ce a crescut posibilitatea existenței unei vieți extraterestre.

Numind misiunea un succes, oamenii de știință au sperat, să observe potențiale zone în care se află apă la suprafața Europei, cu toate acestea, nu au fost vizibile în căutarea inițială.

Omul de știință care a proiectat Juno, Scott Bolton de la Southwest Research Institute din San Antonio, a spus: „Trebuie să fim la locul potrivit la momentul potrivit”.

John Bordi, director adjunct al misiunii Jet Propulsion Laboratory al NASA, a spus că se așteptă ca nava spațială să călătorească într-un ritm rapid, călătorind cu o viteză relativă de aproape 15 mile pe secundă.

Cele mai recente observații ale Europei vor ajuta agenția spațială să planifice misiunea sa Europa Clipper, care urmează să fie lansată în 2024 și să ajungă la sistemul Jovian în 2030.

Se crede că oceanele acoperite de gheață ale Europei au o grosime de aproximativ 15 mile, iar cercetările anterioare au confirmat prezența apei și a oxigenului la suprafața sa, precum și a substanțelor chimice care ar putea oferi rolul nutrienților.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult