Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Musulman, amendat pentru că a spus „Allahu akbar” în public. Explicaţia bărbatului

Decizia a fost luată de autorităţile din oraşul elveţian Schaffhausen, dar este contestată de apărătorii drepturilor omului.

Bărbatul, identificat de The Local drept Orhan E., a folosit expresia „Allahu akbar” – „Dumnezeu e mare” – pentru a-şi exprima mirarea după ce văzuse un prieten lângă gara din oraşul Schaffhausen. El discuta în limba turcă cu un un prieten, fără să-şi dea seama că sunt la 2 paşi de un poliţist în civil.

Agentul i-a dat o amendă de 210 franci elveţieni pentru că a folosit expresia în public cu voce tare. Omul a contestat sancţiunea, dar autorităţile şi-au apărat decizia, spunând că putea produce panică.

Orhan, care este născut în Elveţia, susţine că este vorba despre o expresie obişnuită şi că o foloseşte inclusiv dacă e vreme frumoasă afară. El i-a explicat agentului minute bune că nu a avut nicio intenţie rea, dar a fost ameninţat cu închisoarea dacă nu plăteşte amenda.

„Doar pentru că teroriştii folosesc în mod greşit aceste cuvinte nu înseamnă că eu am avut intenţii rele”, a conchis bărbatul. Grupurile pentru apărarea drepturilor omului încearcă acum să obţină anularea amenzii.

Citește și
atentat esuat bruxelles
Autorul atentatului esuat din Bruxelles, un marocan de 36 de ani. "A strigat Allah Akbar si a detonat un geamantan"

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult