Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motorul unui avion a luat foc la aterizare. Cei 146 de pasageri au fost evacuați de urgență. FOTO/VIDEO

Au fost momente de panică la bordul unui avion al companiei Air China care a aterizat pe un aeroport din Singapore. Unul dintre motoare a luat foc, iar toți cei 146 de pasageri au fost evacuați de urgență, relatează CNN.

În urma acestui incident petrecut duminică, aeroportul din Changi a fost închis pentru trei ore. Toți cei 146 de pasageri și nouă membri ai echipajului au fost evacuați în siguranță, potrivit unui comunicat al Autorității Aviației Civile din Singapore.

Imagini postate pe rețelele sociale arătau pasagerii părăsind aeronava pe toboganele de evacuare, în timp ce un fum dens se ridica din motorul în flăcări. În alte fotografii și videoclipuri realizate de pasageri se poate vedea interiorul plin de fum al avionului. 

Focul, care a izbucnit la motorul stâng al aeronavei, a fost stins în aproximativ 10 minute.

Citește și
avion prăbușit ungaria
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Ungaria, în timpul unui show aviatic. Sunt mai mulți morți și răniți

Nouă pasageri s-au intoxicat cu fum și au suferit răni ușoare din cauza abraziunilor din timpul evacuării.

Reprezentanții Aeroportului Changi au menționat, într-o postare pe platforma X (cunoscută anterior ca Twitter), că a fost detectat fum și în compartimentul de bagaje din față, precum și într-o toaletă a aeronavei. Compania Air China a confirmat, într-o declarație publicată pe Weibo, că zborul CA403, care plecase din Aeroportul Tianfu din Chengdu, China, se îndrepta către Aeroportul Changi din Singapore atunci când, înainte de aterizare, fumul a început să pătrundă în cabină.

Primele verificări indică o defecțiune mecanică a motorului ca fiind cauza principală a incendiului. O investigație mai aprofundată este în curs de desfășurare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult