Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul pentru care victimele "camionului morții" din UK nu au ajuns încă în Vietnam

Guvernul din Vietnam s-a oferit să le împrumute familiilor celor 39 de tineri care au fost găsiți morți într-un camion, în Marea Britanie, banii necesari pentru repatrierea trupurilor acestora, și nu să suporte costurile unei astfel de operațiuni.

Potrivit BBC, rudele celor găsiți morți au primit un formular de la autorități, prin care li se cere să se angajeze că vor returna banii ce le vor fi împrumutați, în caz contrar ei urmând să suporte singuri costurile.

Sursa citată notează că Guvernul vietnamez s-a oferit să acorde împrumuturi de aproximativ 2.500 de euro pentru repatrierea unui cadavru sau 1700 de euro pentru repatrierea cenușei.

Deși cadavrele au fost deja identificate de mai bine de 10 zile, niciunul dintre cei 39 de tineri găsiți morți nu a fost repatriat în Vietnam.

Rudele acestora susțin că nu au fondurile necesare, după ce s-au împrumutat cu până la 40.000 de lire sterline pentru ca victimele să ajungă în Marea Britanie, unde intenționau să muncească.

"Deja am împrumutat atât de mulți bani, am pus ipotecă pe tot ce aveam. Nu știu dacă vom mai putea împrumuta vreun ban", a declarat, pentru BBC, Pham Ngoc Tuan, fratele uneia dintre victime.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult