Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul pentru care un specialist în securitate cibernetică primește cereri pentru asasinate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un specialist în securitate cibernetică din San Francisco a ajuns, fără să vrea, colaborator al poliţiştilor din Statele Unite şi nu numai.

Ca să-şi promoveze serviciile în IT pe internet, şi-a creat un site cu numele "Angajează un asasin plătit". Nu s-a gândit că internauţii vor lua formula în serios. Când a început să primească mesaje în care i se solicitau serviciile de "asasin", a luat legătura cu poliţiştii.

Bob citeşte un email pe care l-a primit cu câteva zile în urmă de la un adolescent de 14 ani, din Alaska. Băiatul a accesat pagina de net "Angajează un asasin plătit", creată iniţial pentru a oferi servicii de consultanţă în domeniul securităţii cibernetice.

Bob Innes, proprietarul site-ului: "Am decis că voiam să facem o companie care să facă analiză de risc, detecţia intruziunii, a acţiunilor de hacking."

Deşi numele făcea trimitere la cu totul altceva, Bob şi partenerul lui nu s-au gândit că utilizatorii vor lua formula în serios. Peste câteva zile de la lansarea site-ului, au început să sosească mesaje de la oameni care nu aveau niciun interes pentru servicii IT, ci voiau să "scape" de anumite persoane.

"Am fost şocat. Chiar nu mă aşteptam la aşa ceva", spune el.

Emailurile au continuat, aşa că lui Bob i-a venit ideea să modifice site-ul.

"Trebuie să completeze numele "ţintei", adresa de email, adresa unde sunt solicitate serviciile", explică el.

Bob primeşte cel puţin două solicitări pe săptămână. Aşteaptă o zi, după care răspunde.

Bob Innes, proprietarul site-ului: "Dacă îmi răspund şi îmi cer să vobească cu un "agent", transmit informaţia unui agent adevărat."

Bob dă detalii mai departe poliţiştilor.

Bob Innes, proprietarul site-ului: "Oricât de ridicol ar părea, informaţiile mele i-au ajutat pe poliţişti să aresteze nişte indivizi periculoşi şi au salvat viaţa unor oameni nevinovaţi."

Dintre cazurile care au ajuns pe mâinile anchetatorilor ies în evidență cel al unei femei din Marea Britanie, care plănuia să îşi ucidă mama, mătuşa şi unchiul şi a unui american de 20 de ani care voia să plătească pentru asasinarea a trei persoane şi răpirea propriului fiu.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult