Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul pentru care mai mulți jurnaliști au fost bătuți de polițiști în timpul unor proteste

Mai mulți jurnalişti au fost bătuţi de poliţişti, între victime aflându-se unul dintre cei mai cunoscuţi editorialişti din ţară, incident ce a survenit în cadrul unor acţiuni de reprimare a media independente în urma protestelor împotriva lui Ortega.

La începutul acestei săptămâni, poliţia a ocupat birourile cunoscutului editorialist Carlos Fernando Chamorro precum şi clădiri ale unor organizaţii ale societăţii civile a căror activitate fusese interzisă, scrie Agerpres.

Jurnaliştii s-au adunat sâmbătă în faţa sediului poliţiei din capitala Managua. Chamorro le-a cerut ofiţerilor informaţii despre ceea ce a apreciat că a fost o intervenţie ilegală la birourile sale de unde au fost confiscate echipamente şi documente.

După ce a cerut explicaţii, poliţişti au ieşit din sediul poliţiei şi au început să-i lovească pe Chamorro, colegi ai acestuia şi reporteri care se aflau la faţa locului pentru a relata evenimentul.

Un martor citat de Reuters a relatat că cel puţin şapte jurnalişti din mass-media internaţionale şi naţionale, inclusiv Chamorro, au fost prinşi şi loviţi de poliţie.

Citește și
liviu dragnea
Dragnea, reacție la raportul MCV: Vreau ca România să acţioneze ca fiecare stat din UE. Mai multe, mâine

Poliţia i-a urmărit pe jurnalişti, pe care i-a acuzat de ''complot împotriva statului'', şi i-a ameninţat că le confiscă telefoanele şi echipamentele, notează Reuters.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult