Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul pentru care cocktailul de anticorpi primit de Donald Trump nu va fi disponibil la nivel mondial

Cocktailul de anticorpi care a grăbit vindecarea președintelui american Donald Trump, infectat cu Covid-19, nu va putea fi disponibil la nivel mondial deoarece este imposibil să fie produse suficiente doze.

„Nu vom putea niciodată să producem suficient. Sperăm să avem alte vaccinuri și tratamente”, a spus Bill Anderson, reprezentant al Roche Holding, compania elvețiană care a produs tratamentul alături de Regeneron Pharmaceuticals, relatează Bloomberg.

Cele două companii speră să producă 2 milioane de doze pe an, dacă tratamentul cu anticorpi va primi aprobare din partea agențiilor de medicament. Doar în ultima săptămână au fost confirmate 2 milioane de aczuri de Covid-19 în lume.

Statele Unite și-au asigurat deja sute de mii de doze de tratamente experimentale cu anticorpi, conform datelor oferite de oficialii din sănătate.

Donald Trump a descris tratamentul cu anticorpi produs de Regeneron și Roche drept un factor cheie al vindecării de Covid-19 și a promis că îl va face disponibil pentru toți americanii.

Citește și
Ce presupune „cocktailul” de anticorpi primit de Donald Trump. Poate fi folosit și în România pentru tratarea cazurilor Covid
Ce presupune „cocktailul” de anticorpi primit de Donald Trump. Poate fi folosit și în România pentru tratarea cazurilor Covid

Regeneron a cerut permisiunea de a vinde tratamentul în regim de urgență, dar studiile clinice privind siguranța acestuia nu au fost momentan finalizate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult